Мариновани херинги в бурканчета

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
05/10/2019
"Преди да сложите на масата най-вкусното рибно мезе, първо трябва да го приготвите - вижте как се прави "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • херинга - 2 кг изчистена херинга размер 10 - 14 см.
  • морска сол - 1 ч.ч.
  • винен оцет - 2 ч.ч. 6 градуса
  • зехтин - около ½ литра зехтин екстра вържин
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от 2 ч.ч. вода, солта, оцета и подправките. Сложете я на огъня да заври и охладете.

Поставете херингите в маринатата и ги затиснете с чиния, тежест и капак. Оставете ги на хладно да престоят 48 часа.

Излейте маринатата и отделете подправките. В бурканчета сипете по около 2 см. зехтин.

Наредете плътно херингите, долейте със зехтин да покрие и сложете капачката. След една седмица рибата е готова за консумация.

Така приготвена херингата има трайност не по-малко от три месеца ако стои на хладно място. Но сигурно ще свърши далече преди този срок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар