Лазаня Неаполитана

06/10/2019
"И ако трябва да си изберем една-единствена любима лазаня, то тази Неаполитана е нашия фаворит "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца393
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на дребни парчета. Загрейте зехтина в малка тенджера. Сложете зеленчуците и запържете, докато омекнат. Добавете доматите и подправките. Намалете котлона и варете на бавен огън до сгъстяване на този сос за лазаня.

Направете Бешамел, като разтопите краве масло. Сложете брашното и запържете до златисто. Налейте млякото на тънка струйка, като бъркате, без да спирате с тел. Сложете подправките и варете до желаната гъстота.

Накиснете кори за лазаня за 5 минути в гореща вода. В тавичка сложете малко от бешамела. Наредете ред кори за лазаня. Сложете малко от сос Неаполитана, моцарела, Бешамел, кори за лазаня... и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите за лазаня.

Изсипете останалия Бешамел отгоре, поръсете с моцарела и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност така приготвената лазаня Неаполитана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар