Хрупкави пурички с тиква и грис

07/10/2019
"Напълно законно е да се злоупотребява с хрупкави пурички, когато са толкова апетитни и неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата.

Сложете настърганата тиква в дълбок съд за готвене и добавете олиото.

Задушете тиквата до омекване.

Прибавете захарта, разбъркайте и отстранете съда от котлона.

Добавете гриса, канелата и нарязани на ситно орехови ядки. Разбъркайте и оставете плънката да се охлади.

Разстелете корите. Сложете равномерно от плънката в широката им част. Навийте корите на пурички.

Намажете дъното на тава за печене с масло.

Наредете пуричките.

Сложете тавата в загрята фурна и изпечете пуричките с тиква и грис до златист-кафеникав загар.

Още топли, ги поръсете обилно с пудра захар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар