Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешка главичка и дреболии

Чорба от агнешка главичка и дреболии

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Чорба от агнешка главичка и дреболии
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Стане ли дума за вкусни чорби, тази от агнешка глава ни е фаворит - познат и обичан вкус"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • агнешки дреболии - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 и 1/2бр.
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • яйца
  • ориз - 3 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите и агнешката главичка се накисват за 1 час във вода, след това водата се излива и се налива нова.

Слага се на котлона и се сваряват дреболиите и главата в тенджера под налягане. След което ги прецеждаме и отделяме бульона.

Нарязваме дреболиите на дребно и отделяме месото от главичката.

В дълбока тенджера сипваме олио и като се сгорещи, запържваме лука и нарязаните дреболии и месо от главичката.

Запържваме за 2 минути, след което добавяме моркова и чушката и запържваме още за 1 минута.

Добавяме прецедения бульон и при нужда и допълваме с вода и оставяме агнешката супа да заври.

След като заври, добавяме измития и почистен ориз и варим за още 10-15 минути.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и пресен магданоз.

След като поизстине малко агнешката чорба, я застройваме с едно яйце.

Да ви е сладко с тази чорба от агнешка главичка и дреболии!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: