Начин на приготвяне
Дреболиите и агнешката главичка се накисват за 1 час във вода, след това водата се излива и се налива нова.
Слага се на котлона и се сваряват дреболиите и главата в тенджера под налягане. След което ги прецеждаме и отделяме бульона.
Нарязваме дреболиите на дребно и отделяме месото от главичката.
В дълбока тенджера сипваме олио и като се сгорещи, запържваме лука и нарязаните дреболии и месо от главичката.
Запържваме за 2 минути, след което добавяме моркова и чушката и запържваме още за 1 минута.
Добавяме прецедения бульон и при нужда и допълваме с вода и оставяме агнешката супа да заври.
След като заври, добавяме измития и почистен ориз и варим за още 10-15 минути.
Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и пресен магданоз.
След като поизстине малко агнешката чорба, я застройваме с едно яйце.
Да ви е сладко с тази чорба от агнешка главичка и дреболии!