Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Гъста агнешка чорба с дреболии

Гъста агнешка чорба с дреболии

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Гъста агнешка чорба с дреболии
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Тази гъста супичка може и да не е за всеки вкус, но пък за любителите на агнешкото е топ попадение"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в голяма тенджера със сол. Варете 15-тина минути, като отпенвате.

Посварените карантийки отцедете и след като се охладят, нарежете ситно.

В прецедения бульон добавете агнешките дреболийки и ориза, който предварително сте измили.

Поръсете със сол и сложете да се вари агнешката супа.

За супата ще направим запръжка. В сгорещено олио запържете нарязания ситно зелен лук, на дребно морков и разбъркайте с 1/2 лъжица брашно.

Внимателно добавете запръжката към агнешката чорба и разбъркайте.

За застройката разбийте заедно киселото мляко и яйцата.

След като махнем тенджерата от котлона, темперирайте застройката с чорбата. Накрая овкусете с джоджен и черен пипер.

Поднасяме гъста агнешка чорба с дреболии, докато е гореща!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Правих и се получи невероятно! Благодаря!
12.07.2023 11:29