Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Варена агнешка главичка и дреболии в тенджера под налягане

Варена агнешка главичка и дреболии в тенджера под налягане

Варена агнешка главичка и дреболии в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Който обича агнешко и има тенджера под налягане, може да изпълни тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • агнешки бъбречета - 2 бр.
  • агнешко сърце - 1 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • риган - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешката главичка, както и бъбречетата и сърцето.

Поставяме в тенджерата под налягане и добавяме солта, ригана и вода, колкото да покрие 1/2 от самата главичка.

Затваряме капака и поставяме на котлона. Оставяме така докато заври.

След като издаде звук самата тенджера, засичаме и продължаваме да варим още 25-30 минути.

Тенджерата отваряме, когато сме изпуснали въздуха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: