Свинско Иберико с Кладница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свинско Иберико с Кладница
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
07/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Кладница и свинско - неочаквано вкусна и завладяваща комбинация, която няма да остави никой мъж равнодушен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г Иберико
  • кладница - 200 - 250 г гъби
  • лук - 200 г. 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматено пюре - 4 с.л. пълни
  • уиски - 200 мл.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • канела - 1 щипка
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на иберийските прасета, освен че е много вкусно, има способността да филтрира мазнина в тъканите. Това го прави много крехко. Ако не разполагате с такова месо, използвайте обикновено свинско от бяла порода, от части, които имат и мазнинка.

Направете месото на големи късове и овкусете с черен пипер и лъжица кафява захар. Залейте с алкохола и оставете да престои 2-3 часа.

Гъбите Кладница почистете и нарежете на едро.

Лука, чушката и единия морков смелете в блендер и сложете да се запържват в олиото. Към тях нарежете и вторият морков на колелца.

Задушете всичко за няколко минути и тогава прибавете доматите, последвани от месото с алкохола. Гответе 2-3 минути на отворен капак, след което посолете, налейте около 1 ч.ч. вода или бульон и задушете за 35 минути на умерен огън.

Следете нивото на сосчето и ако трябва, доливайте по малко течност.

Добавете гъбите кладница за финален завършек и силен акцент и ги оставете да се сготвят за 12 минутки.

Пробвайте дали е готово свинското, времето му за задушаване в соса ще зависи от големината и дебелината на парчетата.

Поднесете ароматното свинско Иберико с кладница топло с прясно изпечен хляб и хубава салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: