Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани гъби»Маринована кладница в буркани

Маринована кладница в буркани

Маринована кладница в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Когато се чудите какво да правите с любимите гъби, пригответе маринована кладница в буркани. Така приготвена, тази маринована кладница в буркани, може да се съхранява за дълго време."

Необходими Продукти

  • гъби кладница - 1 кг
  • ЗА МАРИНАТА
  • вода - 350 мл
  • оцет - 70 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • копър - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбата кладница на парчета.

Пригответе марината, като в тенджера налейте вода.

Прибавете оцет, сол, захар, черен пипер и дафиновите листчета.

Сложете съда с маринатата на огъня, и когато заври добавете нарязаната кладница.

Оставете я да се вари 7-8 минути.

Свалете от огъня маринованата гъба и я поръсете със ситно нарязан пресен копър.

Разбъркайте добре .

След като се охлади напалнете кладницата в бурканчета и налейте във всяко бурканче от останалата марината.

Затворете здраво с капачки и стерилизирайте за около 15 минути.

Така приготвена, тази маринована кладница в буркани, може да се съхранява за дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах калдницата по този начин и стана много добре . Препоръчвам !
18.11.2024 18:42
1