Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на парчета и го смелете в месомелачката. овкусете го със зелени подправки по избор, черен пипер и сол. Добавете към него и яйцето, ориза и наситнения лук. Омесете кайма и я оставете поне 30 минути в хладилник.
Подберете по-дребни тиквички. Срежете ги на две, отрежете краищата им и с малка лъжичка ги издълбайте отвътре. Кипнете подсолена вода и пуснете вътре издълбаните тиквички за 3-4 минути.
Подредете ги в предварително намазнена тенджера и ги напълнете с готовата смес.
Загрейте маслото и запържете вътре брашното. Оставете го да се препече до златисто, след което го разредете с малко гореща вода. Добавете и доматеното пюре и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
С така приготвения доматен сос залейте пълнените тиквички. Притиснете ги с тежка порцеланова чиния, налейте малко вода и варете на умерен огън до готовност.
При поднасяне полейте с доматен сос. В отделен съд поднесете и подлученото с чесън кисело мляко.