Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на три. Вътрешността на всяко парче се издълбава с лъжичка, като се оставя малко за дъно. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат на 180 градуса около 20 минути.
През това време се приготвя пълнежът. Морковът, лукът и доматът се нарязват на ситно. Издълбаното от тиквичките също се нарязва на ситно.
В съд на котлона се загрява олио и се запържват морковът и лукът. След това се добавя и издълбаното от тиквичките, да се запържи и то. После се слага малко царевица и доматът и се разбърква.
Добавя се до 1 ч.ч. вода и се оставя със захлупен капак да заври.
Когато заври, се слагат сол и черен пипер, разбърква се и се сваля от котлона. Добавя се кускусът и се разбърква добре.
Тавата с тиквичките се вади от фурната и се пълнят. Когато сместа е разпределена, се поръсва отгоре с шарена сол.
По желание може да се добави и магданоз.
Пекат се до максимум 20 минути на 180 градуса.
Коментари