Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с кускус

Пълнени тиквички с кускус

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пълнени тиквички с кускус
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Любимите пълнени тиквички в неустоим веган вариант, който препоръчваме на всички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • кускус - 1 ч.ч. сварен
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък пресен
  • домати - 1 мек
  • царевица - замразена
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на три. Вътрешността на всяко парче се издълбава с лъжичка, като се оставя малко за дъно. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат на 180 градуса около 20 минути.

През това време се приготвя пълнежът. Морковът, лукът и доматът се нарязват на ситно. Издълбаното от тиквичките също се нарязва на ситно.

В съд на котлона се загрява олио и се запържват морковът и лукът. След това се добавя и издълбаното от тиквичките, да се запържи и то. После се слага малко царевица и доматът и се разбърква.

Добавя се до 1 ч.ч. вода и се оставя със захлупен капак да заври.

Когато заври, се слагат сол и черен пипер, разбърква се и се сваля от котлона. Добавя се кускусът и се разбърква добре.

Тавата с тиквичките се вади от фурната и се пълнят. Когато сместа е разпределена, се поръсва отгоре с шарена сол.

По желание може да се добави и магданоз.

Пекат се до максимум 20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Може да опитам да ги направя някой ден но без царевицата.
25.05.2016 12:20
1