Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с амарант

Пълнени тиквички с амарант

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пълнени тиквички с амарант1 / 2
14/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свежи пълнени тиквички, които може да поднесете дори когато има по-формален повод"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средно големи
  • амарант - 100 г
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 3 - 4 супени лъжици
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене - 50 г чедър
  • домати - 6 - 8 чери
  • магданоз - 3 - 4 стръка пресен
  • сол
  • шарен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете тиквичките на две по дължина и издълбайте вътрешността им с лъжица. Бланширайте лодките от тиквички във вряла подсолена вода за 5-6 минути и ги извадете върху домакинска хартия, за да се отцедят добре.

Загрейте зехтина и сотирайте лука, нарязан на полумесеци, заедно с наситнената скилидка чедън. Добавете амаранта и разбъркайте 2-3 минути. Когато амарантът започне за пука, добавете водата, разбъркайте и оставите да поври около 15 минути на тих огън до абсорбиране на течността. Овкусете плънката със ситно нарязан магданоз, шарен пипер и сол.

Напълнете тиквичките, отгоре настържете сиренето чедър, а върху него подредете доматите чери, нарязани на кръгчета. Наредете пълнените тиквички в тава, долейте малко вода и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: