Начин на приготвяне
Изпечете и обелете пиперките. С остър нож ги накълцайте на много малки парченца.
Сложете ги в купа, прибавете настъргания пармезан, скълцана скилидка чесън, нарязана на много ситно половин глава лук, едно яйце, две супени лъжици галета, накиснатата и отцедена от водата среда на една филия бял хляб.
Овкусете с щипка магданоз, щипка копър и черен пипер. Объркайте добре продуктите.
Приберете купата в хладилник за един час.
Загрейте слънчогледово олио.
С намокрени ръце направете кюфтенца, овяляйте ги в брашно и изпържете до приятен златист цвят!
Извадете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете кюфтетата с печени червени чушки с подлучено кисело мляко с копър!
Да ви е сладко!
Забележка: Не е задължително да използвате пармезан, става много хубави и с бяло саламурено сирене!