Миди по провансалски

09/10/2019
"Половин час в кухнята, за да приготвите ароматни миди по провансалски, но споменът за тях ще пазите цял живот "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате мидите в тенджера и ги заливате с виното.

Варите до отваряне на мидите.

Когато се сварят, махнете черупка над мидите - да остане тази с мидата в нея.

В голям тиган се изсипва зехтинът, добавя се накълцаният чесън и накъсаната на парчета люта чушка.

Задушава се за минута и се добавят, виното от варенето на мидите, доматите, риганът и мидите.

Задушава се около 15 минути.

Мидите по провансалски се поръсват с магданоз и пармезан.

Приятно приготвяне!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар