Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди по провансалски

Миди по провансалски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Миди по провансалски
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Половин час в кухнята, за да приготвите ароматни миди по провансалски, но споменът за тях ще пазите цял живот"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 3 - 4с килидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • риган - 1/2 ч.л.
  • пармезан - за поръсване
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • домати - 200 мл пасирани
  • чили чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате мидите в тенджера и ги заливате с виното.

Варите до отваряне на мидите.

Когато се сварят, махнете черупка над мидите - да остане тази с мидата в нея.

В голям тиган се изсипва зехтинът, добавя се накълцаният чесън и накъсаната на парчета люта чушка.

Задушава се за минута и се добавят, виното от варенето на мидите, доматите, риганът и мидите.

Задушава се около 15 минути.

Мидите по провансалски се поръсват с магданоз и пармезан.

Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: