Сочни пилешки крилца на фурна

09/10/2019
"Дори и сготвените крилца ще отлетят от тавата, ако не внимавате и не си сипете веднага "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 144
  • Преглеждания за месеца622
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • кетчуп - 20 - 30 г
  • мед - 1 с.л. по желание или повече
  • магданоз - за поръсване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусяваме пилешките крилца със сухите съставки черен пипер, червен пипер, сол и съвсем малко зехтин.

С ръце омесваме добре крилцата, така че подправките да се разнесат добре.

Оставяме настрана за двайсет минути.

В дълбока и широка купа смесваме останалите продукти - кетчуп, соев сос, чесън на прах, виното и разбъркваме.

Поставяме маринованите крилца в тава и с лъжица изсипваме от течната марината върху крилцата, като ги обръщаме от двете страни.

Печем сочните пилешки крилца на фурна на 180 градуса с вентилатор за 45-50 минути, докато се зачервят.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар