Сочни пилешки крилца на фурна

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
216
2k
604
530
09/10/2019
"Дори и сготвените крилца ще отлетят от тавата, ако не внимавате и не си сипете веднага "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 444
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • кетчуп - 20 - 30 г
  • мед - 1 с.л. по желание или повече
  • магданоз - за поръсване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусяваме пилешките крилца със сухите съставки черен пипер, червен пипер, сол и съвсем малко зехтин.

С ръце омесваме добре крилцата, така че подправките да се разнесат добре.

Оставяме настрана за двайсет минути.

В дълбока и широка купа смесваме останалите продукти - кетчуп, соев сос, чесън на прах, виното и разбъркваме.

Поставяме маринованите крилца в тава и с лъжица изсипваме от течната марината върху крилцата, като ги обръщаме от двете страни.

Печем сочните пилешки крилца на фурна на 180 градуса с вентилатор за 45-50 минути, докато се зачервят.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nelly
Nelly
13.02.2020 01:24
Забравих да допълня, че вместо кетчуп използвах домашна лютеница и сложих соев сос наполовина, понеже вкъщи не сме му големи фенове.
0
0
Nelly
Nelly
13.02.2020 01:22
Изключително вкусни и сочни се получиха!
0
0