gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бирени Мезета»Сочни пилешки крилца на фурна

Сочни пилешки крилца на фурна

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5166k1k2k
Сочни пилешки крилца на фурна
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Дори и сготвените крилца ще отлетят от тавата, ако не внимавате и не си сипете веднага"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • кетчуп - 20 - 30 г
  • мед - 1 с.л. по желание или повече
  • магданоз - за поръсване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусяваме пилешките крилца със сухите съставки черен пипер, червен пипер, сол и съвсем малко зехтин.

С ръце омесваме добре крилцата, така че подправките да се разнесат добре.

Оставяме настрана за двайсет минути.

В дълбока и широка купа смесваме останалите продукти - кетчуп, соев сос, чесън на прах, виното и разбъркваме.

Поставяме маринованите крилца в тава и с лъжица изсипваме от течната марината върху крилцата, като ги обръщаме от двете страни.

Печем сочните пилешки крилца на фурна на 180 градуса с вентилатор за 45-50 минути, докато се зачервят.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: