Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бирени Мезета»Сочни пилешки крилца на фурна

Сочни пилешки крилца на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Сочни пилешки крилца на фурна3 / 4
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Дори и сготвените крилца ще отлетят от тавата, ако не внимавате и не си сипете веднага"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • кетчуп - 20 - 30 г
  • мед - 1 с.л. по желание или повече
  • магданоз - за поръсване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусяваме пилешките крилца със сухите съставки черен пипер, червен пипер, сол и съвсем малко зехтин.

С ръце омесваме добре крилцата, така че подправките да се разнесат добре.

Оставяме настрана за двайсет минути.

В дълбока и широка купа смесваме останалите продукти - кетчуп, соев сос, чесън на прах, виното и разбъркваме.

Поставяме маринованите крилца в тава и с лъжица изсипваме от течната марината върху крилцата, като ги обръщаме от двете страни.

Печем сочните пилешки крилца на фурна на 180 градуса с вентилатор за 45-50 минути, докато се зачервят.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кое й е диетичното на това ястие
21.03.2022 19:48
Анонимен
Анонимен
Всичко добре, но с тоя кетчуп и чесън на прах не ме спечели..купи си една глава чесън, счукай го и ги намажи като хората обилно с чесънче ?
16.01.2022 20:53
5
1
Nelly
Nelly
Забравих да допълня, че вместо кетчуп използвах домашна лютеница и сложих соев сос наполовина, понеже вкъщи не сме му големи фенове.
13.02.2020 01:24
2
Nelly
Nelly
Изключително вкусни и сочни се получиха!
13.02.2020 01:22