Начин на приготвяне
Нахутът се накисва от вечерта, сутринта се залива с нова вода и се вари, докато омекне, после се отцежда.
В тенджерка се загрява олио, добавя се нарязан ситно лук, настърган морков, кубчета тиквичка и чушка на малки ленти.
Добавя се малко вода и оставяме да се задушат зеленчуците за кратко.
Добавя се настърган домат и наливаме около 1 литър и 500 мл вода.
Овкусяваме супата със сол, черен пипер, резен джинджифил и оставяме да поври за 10-15 минути.
Накрая прибавяме сварен нахут и оставяме да поври още 10 минути.
Сваля се и поръсваме с нарязани листа целина и магданоз.
Разбива се жълтък, сипва се две лъжици от бульона и след като се разбърка, застройваме супата с нахут.
Поднася се с резен лимон за вкус.
Уникално вкусна и полезна зеленчукова супа с нахут!