Сладкиш с банан и крем

10/10/2019
"В сърцето и в стомаха винаги има място за още един сладкиш, нали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца781
  • Преглеждания за седмицата457
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта и ванилията. Добавя се кисело мляко, брашно с бакпулвер, смлени орехи и какао.

Разбърква се като кексова смес и сипваме върху хартия в тава 30 на 20 см. Печем блат в загрята фурна 170°C до суха клечка около 20 минути.

Изважда се и охлаждаме блата.

Приготвя се кремът, но първо се приготвя желатинът, като се разбърква с 50 мл студена вода на каша и оставяме да стегне.

В купа смесваме заквасена и течна сметана и мед. За кратко се разбърква с миксера, да остане мека, не твърда.

В мв се разтопява желатинът за 15-20 секунди и сипваме в крема.

С телена бъркалка се смесва добре с крема.

В малка продълговата форма за кекс се изрязва лента от блата и поставяме във формата. Отгоре се нареждат парчета банан, срязан на две половинки.

Залива се с крема и с вилица се минава като шарка.

Разтопява се черен шоколад, 1 ч.л. масло и при нужда - лъжичка прясно мляко. Когато се охлади, сипваме в хартиена фунийка с отрязано връхче и се декорира сладкишът с шоколадова мрежа.

Банановият сладкиш се оставя за 4-5 часа в хладилника.

Нарязва се на парчета и сервираме.

Леко и свежо сладкишче, идеята е от нета!

Да ви е сладко, на мен ми беше!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар