Пудинг с карфиол

Пудинг с карфиол

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
517
6k
1k
1k
3
11/10/2019
"Няма да повярвате, но може да направите пудинг с карфиол и домашните да се избият да го ядат"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 738
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Преди да напиша рецептата искам да кажа, че не очаквах да е толкова вкусна!

Накъсайте карфиола на розички. Кипнете вода с една супена лъжица сол. Пуснете карфиола и сварете около 10 мин. Трябва да остане леко хрупкав.

Извадете розичките в решетъчна лъжица и оставете да се отцедят добре от водата. Разделете жълтъците от белтъците.

В купа налейте 200 мл прясно мляко, добавете жълтъците, настъргания кашкавал, една супена лъжица брашно, сол.

Разбъркайте добре продуктите. Към бетъците добавете щипка сол и разбийте с миксер до побеляване. Прибавете ги към първата смес. Хомогенизирайте.

Сложете карфиола в тавичка. Нарежете кравето масло върху него и залейте с приготвената пухкава смес. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25 мин.

Поднесете огретена топъл!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар