Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Бърза паста Критараки (арпа фиде) с кайма

Бърза паста Критараки (арпа фиде) с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бърза паста Критараки (арпа фиде) с кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"И вие ли си имате любима рецепта за когато сте много гладни и хич не ви се чака - тази е нашата"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г Критараки (арпа фиде)
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1500 мл
  • за соса
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кайма - 500 г смес
  • доматен сок - 500 мл пресен
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • босилек - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - на вкус настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата и добавете олиото, посолете на вкус и оставете да заври. Прибавете пастата и варите за около 10 минути, покрийте тенджерата с капак и премахнете от огъня, оставете настрани.

За соса в друга тенджера налейте олиото, малко вода и оставете да заври. Прибавете ситно нарязаните лук и чесън и варите до омекването им.

Прибавете накъсаната на малки парчета кайма и бъркайте енергично, докато се раздроби на зърна, пържите до лек бледо-кафяв цвят.

Прибавете чубрицата, босилека, черния и накрая червен пипер, разбърквате и прибавете доматения сок и захарта, отново разбърквате. След като заври, прибавете сварената паста и разбърквате, ако е нужно посолете на вкус.

Оставете да поврат заедно за около 5 минути, затворете капака на тенджерата и свалете от огъня, оставете за около 10 минути така да се задуши, преди да сервирате.

При сервиране поръсете с малко настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: