Начин на приготвяне
В тенджера налейте водата и добавете олиото, посолете на вкус и оставете да заври. Прибавете пастата и варите за около 10 минути, покрийте тенджерата с капак и премахнете от огъня, оставете настрани.
За соса в друга тенджера налейте олиото, малко вода и оставете да заври. Прибавете ситно нарязаните лук и чесън и варите до омекването им.
Прибавете накъсаната на малки парчета кайма и бъркайте енергично, докато се раздроби на зърна, пържите до лек бледо-кафяв цвят.
Прибавете чубрицата, босилека, черния и накрая червен пипер, разбърквате и прибавете доматения сок и захарта, отново разбърквате. След като заври, прибавете сварената паста и разбърквате, ако е нужно посолете на вкус.
Оставете да поврат заедно за около 5 минути, затворете капака на тенджерата и свалете от огъня, оставете за около 10 минути така да се задуши, преди да сервирате.
При сервиране поръсете с малко настърган кашкавал.