Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кайма и арпа фиде

Сарми с кайма и арпа фиде

Сарми с кайма и арпа фиде
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Не търсете повече перфектните сарми, те са тук и са много лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • арпа фиде - 1 пакет (400 г)
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава (нарязана на ситно или настъргана на едрото на рендето)
  • моркови - 1 бр. (нарязан на дребни кубчета)
  • чубрица
  • черен пипер
  • сушени зеленчуци - 2 с.л. подправка
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • магданоз - няколко стръка, нарязани на ситно
  • сол - на вкус (на пълнежа за зелевите сарми се слага много малко сол или не се слага, защото зелето е солено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам арпата за около 7-8 минути, след това веднага я измивам със студена вода.

После си запържвам лука и моркова, после каймата, добавям арпата и тя да се запържи малко.

Добавям подправките, накрая червения пипер и махам от котлона.

Когато поизстине завивам сармичките, нареждам ги в тавата от печката, заливам с вода да покрие сармите малко повече от половината и покривам с фолио.

Слагам ги в загрята на максимум фурна и веднага намалявам на 150-160 градуса.

Пека ги един час под фолиото и 10-15 минути без фолио. Сервират се със сос Бешамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: