Менемен (Миш-маш по турски)

ИскраИскраЧирак39
11/10/2019
"Не можете да сложите ръка на сърцето и да кажете, че сте опитали вкусен миш-маш, ако не сте опитвали Менемен "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 715
  • Преглеждания за месеца5497
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава , нарязана на ситно
  • зелени чушки - 3 нарязани на ситно
  • домати - 1 консерва
  • чесън - 4 скилидки, нарязан на филийки
  • зелен лук - 3 бр., 2 за готвене и 1 за гарнитура
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 6
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтин в тиган. Добавяме нарязаните лук и зелени чушки и готвим до омекване.

Добавяме доматите, чесъна и зеления лук. Оставяме да къкри за 10-15 минути, докато се сгъсти, като разбъркваме често.

Подправяме със сол и черен пипер.

С помощта на лъжица правим място за всяко яйце и чукваме яйцата.

Оставяме миш-маша да къкри непокрито, докато яйцата леко се сварят за 8-10 минути.

Гарнираме менемен с нарязан зелен лук.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар