Начин на приготвяне
В малка тенджерка до половината с вода се загрява на котлона.
Когато заври, прибавяме броколи и обелен нарязан морков.
Варим зеленчуците под капак за 8-10 минути и с решетка се изваждат върху салфетка, да попие водата.
В чиния смесваме галета, чесън на прах и лют червен пипер.
Отделно се разбиват яйцата с щипка сол.
Сварените броколи се накъсват на розички, а морковът се реже на дебели пръчици.
В тиган се загрява олио, панираме, като първо се топят розички броколи в яйцата, после се овалват в сместа от галета и лют червен пипер.
Пържим на умерен огън от двете страни до златисто и изваждаме готовите панирани броколи върху салфетка, да попие мазнината.
В купичка се смесва кисело мляко, сол на вкус, чесън и копър.
Тези пикантни панирани броколи са много са вкусни.
Пърженото не е много здравословно, но пък си е вкусно!