Пикантни панирани броколи

14/10/2019
"Нека после някой да ми каже, че панираните пикантни броколи не са перфектното мезе "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 434
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка до половината с вода се загрява на котлона.

Когато заври, прибавяме броколи и обелен нарязан морков.

Варим зеленчуците под капак за 8-10 минути и с решетка се изваждат върху салфетка, да попие водата.

В чиния смесваме галета, чесън на прах и лют червен пипер.

Отделно се разбиват яйцата с щипка сол.

Сварените броколи се накъсват на розички, а морковът се реже на дебели пръчици.

В тиган се загрява олио, панираме, като първо се топят розички броколи в яйцата, после се овалват в сместа от галета и лют червен пипер.

Пържим на умерен огън от двете страни до златисто и изваждаме готовите панирани броколи върху салфетка, да попие мазнината.

В купичка се смесва кисело мляко, сол на вкус, чесън и копър.

Тези пикантни панирани броколи са много са вкусни.

Пърженото не е много здравословно, но пък си е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар