Начин на приготвяне
Знам, че всеки прави панирани броколи, но особеното на моите е сосът.
Ето как се приготвят:
Слагаме в купа замразените броколи и заливаме с гореща вода отгоре, чакаме две минути и ги изцеждаме. След това ги правим на еднакви парчета.
Приготвяме панировката. В дълбока купа слагаме водата и счупваме яйцето вътре и бъркаме, след това содата и започваме да слагаме брашното. Правим го поетапно и бъркаме, така че да не остават парчета и вътре сместа да стане гладка. За мен е достатъчно седем лъжици брашно, но ако искате по-гъсто, добавете още по ваша преценка.
След това слагаме тиган на котлона да се загрее и добавяме мазнина до средата на тигана. Чакаме хубаво да се загрее мазнината и почваме да панираме и пържим - взимаме с щипка броколи и потапяме в панировката и после в мазнината, трябва да сме бързи, защото бързо се пържат. И така изпълняваме цялото докато свърши.
Обелваме две скилидки чесън и ги стискаме в една купа, после добавяме киселото мляко, подправките и бъркаме хубаво, а по желание добавяме малко сол.
Лютият пипер и поят придават специфична миризма, която вкъщи харесваме много.
Коментари