Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на порции. Натрийте го със сол и черен пипер на вкус. Напръскайте го с малко прясно изстискан лимонов сок и го запържете от всички страни в половината от зехтина.
Прехвърлете запърженото агнешко месо в дълбока тенджера. Добавете ситно нарязания пресен лук, ситно напязания копър, захарта и 2 ч.ч. гореща вода. Варете ястието 30 минути на слаб огън.
Разбийте добре яйцата. Добавете в тях постепенно и остатъка от прясно изстискания лимонов сок. На тънка струйка и при непрекъснато разбъркване сипете и 1 черпак от бульона.
Поднесете агнешкото обилно полято с яйчено-лимонов сок. За гарнитура може да направите задушени пресни картофки, паста или ориз.