Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Тюрлю гювеч с овнешко месо

Тюрлю гювеч с овнешко месо

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Тюрлю гювеч с овнешко месо1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 800 г тлъсто
  • чушки - 6 бр.
  • бамя - 2 ч. чаши
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на парчета около 2 см. Поръсваме със сол и счукан черен пипер, ситно нарязан лук.

Заливаме с малко вода и го варим докато се изпари водата. След което го задушаваме докато омекне, и се изсипва в глинен гювеч.

Върху него се поставяме картофите обелени и нарязани на колелца, патладжаните нарязани на кубчета, тиквичките нарязани на тънки филийки, пиперките нарязани на ивици, бамята почистена от дръжките, ситно нарязания магданоз и джоджена.

Печем гювеча до омекване на зеленчуците, след което го заливаме с разбити с малко сол яйца. Запичат се 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: