Начин на приготвяне
Първо се приготвя кокосови топчета, като в купа се смесва меко крема сирене, пудра захар и кокосови стърготини, разбъркани добре.
Получената смес се оставя за кратко в хладилника, докато се приготви кексовата смес.
В купа с миксер се разбиват яйца и захар до побеляване. Прибавя се олио, прясно мляко и накрая пресяваме брашното с бакпулвера и какаото.
Всичко се смесва на еднородна смес.
Във формички за еднократна употреба с хартиени чашки сипваме по 1 с.л. какаова смес. Отгоре се поставя малко като орех топче от кокосови стърготини, крема сирене и пудра. Залива се с още една-две лъжици смес да покрие бялото топче, но не повече от 3/4 от обема, защото ще прелее, когато се пече, и нареждаме чашките в тава.
Излизат около 12 бр., зависи от големината.
Печем какаовите кексчета в загрята фурна 180°C до суха клечка 20-25 минути.
Изваждаме да се охладят и поръсваме кокосовите кесчета с пудра захар.
Много са вкусни и ефектни тези кексчета с какао, крема сирене и кокос, хапваме с чай или кафе!