Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл
Крема сиренето се разбива с яйцето и захарта. Добавят се кокосовите стърготини и брашното. Оформят се топчета с набрашнени ръце, защото сместа леко лепне.Топчетата се овалват в какаото.
В отделна купа се разбиват яйцата със захарта, олиото и прясното мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно, настърганата лимонова кора и есенцията.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка. Бонбоните се поставят в сместа на разстояние едно от друго.
Сладкишът се пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Готовият лимонов сладкиш се поръсва с кокосови стърготини.
За да полепнат стърготините, сладкишът се намазва с малко разтопено масло.