Мусака от макарони

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
03/07/2013
"Мусака ще готвим, мусака от макарони, а вие сте поканени на обяд, за да я опитате!"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 071
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от зехтина и запържете в него каймата. Добавете подправки на вкус, пресования чесън и доматеното пюре. Разбъркайте, намалете котлона и пържете 15 минути. Полейте с бяло вино и пържете още поне 30 минути.

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги залейте с малко зехтин.

Разбийте млякото с брашното. Добавете и разбитите яйца и затоплете на котлон. Кипнете сместа при непрекъснато бъркане и я оставете да къкри до сгъстяване.

В предварително намазнена тава положете половината от макароните. Отгоре разстелете каймата и после останалите макарони.

Залейте мусаката с приготвения сос, наръсете обилно със зехтин и кашкавал и запечете за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
женя
женя
24.07.2013 01:26
казва се сос бешамел а не бещамел
това е тип лазаня
0
0
софи
софи
21.07.2013 10:21
не е точхо така соса,,бещамела,, и се казва пастицио
0
0