Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от макарони

Мусака от макарони

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Мусака от макарони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-6
"Мусака ще готвим, мусака от макарони, а вие сте поканени на обяд, за да я опитате!"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г едри
  • кайма - 500 г телешка
  • зехтин - 1 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • прясно мляко - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от зехтина и запържете в него каймата. Добавете подправки на вкус, пресования чесън и доматеното пюре. Разбъркайте, намалете котлона и пържете 15 минути. Полейте с бяло вино и пържете още поне 30 минути.

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги залейте с малко зехтин.

Разбийте млякото с брашното. Добавете и разбитите яйца и затоплете на котлон. Кипнете сместа при непрекъснато бъркане и я оставете да къкри до сгъстяване.

В предварително намазнена тава положете половината от макароните. Отгоре разстелете каймата и после останалите макарони.

Залейте мусаката с приготвения сос, наръсете обилно със зехтин и кашкавал и запечете за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

женя
женя
казва се сос бешамел а не бещамел
това е тип лазаня
24.07.2013 01:26
софи
софи
не е точхо така соса,,бещамела,, и се казва пастицио
21.07.2013 10:21