Фалшив меден сладкиш

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
103
205
07/07/2013
"Така майсторски е приготвен, че няма да познаете, че в него няма и капка мед "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 739
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 250 г
  • вода - 250 г
  • мас - 100 г (може и маргарин)
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • канела
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - 500 г или колкото поеме
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете захарта в напълно суха тенджера. Загрейте на умерен огън, докато се карамелизира. Добавете водата и бъркайте докато не се разтвори напълно.

Разбийте маста (или маргарина) на пяна. При непрекъснато бъркане добавете яйцето, карамеления сироп, канелата и настърганата лимонова кора.

Пресейте брашното със содата и го добавете към останалите продукти. Бъркайте до получаването на гъста еднородна смес.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена е набрашнена форма за печене. Пече се на слаба фурна (140-150 градуса) за около 45 минути или до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар