Фалшив меден сладкиш

Дани Моллова
Дани Моллова
Новак
07/07/2013
"Така майсторски е приготвен, че няма да познаете, че в него няма и капка мед "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 666
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 250 г
  • вода - 250 г
  • мас - 100 г (може и маргарин)
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • канела
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - 500 г или колкото поеме
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете захарта в напълно суха тенджера. Загрейте на умерен огън, докато се карамелизира. Добавете водата и бъркайте докато не се разтвори напълно.

Разбийте маста (или маргарина) на пяна. При непрекъснато бъркане добавете яйцето, карамеления сироп, канелата и настърганата лимонова кора.

Пресейте брашното със содата и го добавете към останалите продукти. Бъркайте до получаването на гъста еднородна смес.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена е набрашнена форма за печене. Пече се на слаба фурна (140-150 градуса) за около 45 минути или до готовност.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар