Начин на приготвяне
В купа се разбива с вилица яйцето с щипка сол. Добавя се кисело мляко с разбит бакпулвер да шупне.
Прибавят се овесени ядки, брашно от елда, канела, една обелена настъргана ябълка и лъжица смес от мед и настърган корен джинджифил.
Разбърква се на гъста смес и оставяме за 5 минути да омекнат ядките.
В тиган, намазан с олио, сипваме по 1 пълна супена лъжица от сместа и оформяме малки палачинки.
Печем палачинките без брашно на умерен огън 4 степен, обръща се с метална шпатулка, защото са крехки - все пак няма брашно.
Сервираме ябълковите палачинки поръсени с лъжица мед.
Хапваме тези палачинки с ябълка и без брашно здравословно за десерт или за закуска!