Начин на приготвяне
Първо си подгответе месото. Нарежете месото на малки късчета. Загрейте тиган с малко мазнина и сложете месото, сложете подправките и оставете да се запържва, като разбърквате от време на време на среден огън.
През това време, докато се запържва месото, си обелете картофите, нарежете ги на големина, на която ви харесва (аз използвам нож за кашкавал - къдрав) и ги изпържете.
Нарязваме киселите краставички по на тънко.
И стигаме до соса за дюнер. Във висок съд (мерителна кана или буркан) слагаме олиото (зехтин), след това слагаме яйцето, солта, лимоновия сок. Взимаме пасатора. Пасиращата част я поставяме върху яйцето и го пускаме. Задържаме 10-11 секунди и започваме да издърпваме нагоре. Получава се майонеза. Към готовата майонеза добавяме млякото (сметаната), чесъна, картофа (който трябва да е предварително намачкан на пюре), разбъркваме и може да добавите още малко сол, ако не ви е достатъчно.
След като всички елементи за домашните дюнери са готови, пристъпваме към сглобяването.
Загряваме сух тиган (доста загрят). Към доматения сок добавяме малко вода и малко мазнина, разклащаме го.
След като тиганът е загрят, сипваме съвсем малко от доматите и поставяме арабската питки отгоре, за да се затопли, само от едната страна.
Правим същата процедура и с останалите. Същевременно сглобяваме дюнера.
Намазваме плоската питка от страната, която сме загрели, с малко сос, слагаме месото, картофите, краставичките и още сос.
Загъваме питката на фунийка. Взимаме парче хартия (фолио) и слагаме питката, като я загъваме от долната страна. Така процедираме и с останалите питки.
Готови сме с нашите домашни дюнери с домашен сос.
Добър апетит!