Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Люти крилца и бутчета

Люти крилца и бутчета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Люти крилца и бутчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"И да не забраните да донесете мноооого бира, защото тези пикантни крилца и бутчета са огън"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 кг крилца и бутчета
  • соев сос - 5 с.л. тъмен
  • захар - 4 с.л.
  • сос табаско - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме захарта и соевия сос в тенджера на умерен огън, като разбъркваме непрекъснато. Когато захарта се разтопи, и сместа леко се редуцира се сваля от котлона и се оставя да се охлади.

Към изстиналата смес се добавя сос Табаско на вкус и се разбърква.

Мариновайте пилешки бутчета и пилешки крилца в лютия сос поне за 8-12 часа.

Загрейте скарата, отцедете месото от излишния сос и изпечете до готовност, като от време на време обръщате за да се изпекат равномерно.

Сервирайте с гарнитура от пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: