Люти крилца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Люти крилца
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
03/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Люти крилца вървят с няколко изстудени бири и приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/ 4 ч.л.
  • къри на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват и подсушават.

В купа се смесват солта, двата вида червен пипер, чесънът на прах, кърито, черният пипер и зехтинът.

Всичко се разбърква до хомогенна смес. Крилцата се овалват в получената паста, нареждат се върху хартия за печене и се пекат във фурна на 200 °C за 45 минути.

По средата на печенето се обръщат сочните крилца, да се запекат и от другата страна.

Люти крилца вървят с няколко изстудени бири и приятели :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: