Начин на приготвяне
Това пюре е чудесен заместител на картофеното пюре. Богато на витамин С, К, В с високо съдържание на фибри и най-важното - малко калории. Приготвя се бързо и е много вкусно.
Карфиол на розички се сварява в подсолена вода за 8-10 минути от завирането. Изважда се и отцеждаме добре.
Поставя се в каната на чопър или висок съд за пасатор, аз ползвах чопър. Добавя се крема сирене на парчета, сол, черен пипер и лъжица зехтин.
Затваря се капакът и смиламе на пюре на пулсации - няколко пъти. Опитва се на вкус, при нужда се добавя сол или пипер.
Получава се гладка хомогенна смес, която сипваме в чиния. Поръсва се с нарязан ситно копър, може или магданоз и пера пресен лук.
Залива се струя зехтин и може да хапнете вкусно пюре от карфиол!
Може да се пасира и с пасатор, кой както си прецени! Добър апетит!