Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени зеленчуци»Печен карфиол с бекон върху пюре

Печен карфиол с бекон върху пюре

Печен карфиол с бекон върху пюре
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Това си е истинска кето рецепта - печен карфиол върху картофено пюре, има и беконче за разкош"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • сол
  • зехтин
  • лимони - 1 бр. кора
  • хариса - арабски микс /подправка/
  • кимион
  • бекон - 100 - 150 г
  • за карфиоленото пюре
  • карфиол - 1 глава по - малка
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • течна сметана - 100 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глава карфиол се разделя на цветчета, овкусява се със сол, зехтин, смес от лимонова кора, подправки хариса (лют микс от арабски попдравки) и кимион.

Нареждат се на тавичка за печене. Пече се за около 35 -45 мин на 200 градуса като карфиолчетата се обръщат от време на време.

Когато са готови, заливам с лимонов сок.

За пюрето от кафиол малка глава карфиол се разделя на цветчета.

Вари се в подсолена вода заедно с 5 обелени скилидки чесън за около 15 мин.

Щом карфиолът омекне, леко се отцежда и намачква заедно с чесъна.

Добавят се сол, черен пипер, индийско орехче, 100 г крема сирене Филаделфия, 1/2 ч.ч. настърган кашкавал и 100 мл течна сметана за готвене.

При сервиране върху пюрето се нарежда печен карфиол, поръсва се с бекончето и 1 ч.л. от мазнинката от пържения бекон.

Печен карфиол с бекон върху пюре е чудесно ястие, особено ако спазвате кето диетата.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: