Уникални курабийки с ябълки

17/10/2019
"Защото не всички курабийки са еднакви, а вие искате да дадете на любимите си хора само най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции19 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 354
  • Преглеждания за месеца2701
  • Преглеждания за седмицата916
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване.

Добавя се нарязано на парчета меко масло и отново се разбива с миксера, докато се разтопи в яйчената смес.

Прибавя се пресято брашно с бакпулвера и се разбърква с лъжица да се смесят продуктите.

Ябълките се обелват, нарязват се на малки кубчета и прибавяме в тестото, като се разбърква отново.

В тавата от печката върху хартия за печене сипваме по 1 супена лъжица от тестото, избутва се с пръста и оформяме като топки - леко сплескани.

Фурната предварително е загрята на 180 градуса, печем за 20 -25 минути до златисто. Изваждат се и поръсваме с пудра захар, смесена с канела.

Страхотни курабийки, ухаят на масло и канела, опитайте! Да ви е сладко! Излизат 19-20 броя.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар