Начин на приготвяне
Получиха се уникални курабии с тиква и ябълки веган вариант.
Ето какво е нужно за тези вкусотийки:
Две супени лъжици брашно от тапиока размих с топла вода една чаша.
Прибавих една малка настъргана на ситно ренде ябълка, три лъжици захар.
Продължава разбиването с домакинска телена бъркалка, идва ред на три лъжици олио, пюрето от тиква, бакпулвер и брашното.
Аз сложих две лъжици от просо и бяло, общо количество около почти две чаши, да стане гъста каша. Работим с лъжица и грабваме от сместа, поставяме върху тава с хартия за печене.
С мокри ръце ги оформяме на кръгчета, с мокър пръст правим дупка в средата на топката и там поставяме малка част от сладко по желание и ваш избор. Аз сложих сладко от череши.
След това нарязах парченца ябълка и украсих сладките. Може да проявите творчество.
Пекох на 180 градуса с вентилатор до готовност. Да имат загар.
Поръсих с пудра захар. Невероятно вкусно се получават!
Който е на режим или пости, идеален вариант за постни сладки.