Начин на приготвяне
Всички съставки се смесват до получаване на тесто за овесени бисквити. Няма точни количества на съставките, понеже се налага да се добавят още при оформянето на тестото.
Ако е прекалено лепкаво, добавете още брашно и овесени ядки.
С лъжица се взема малко количество от сместа за курабиите и се слага върху хартия за печене. Притиска се с лъжицата в зависимост колко тънки искате да са курабийките.
Пече се на умерена фурна за около 10 мин, докато станат златисти.
Не се прекалява с печенето. В противен случай медът се запича прекалено и като изстинат, овесените сладки стават прекалено твърди.
Извадете от фурна и покрийте с кърпа тавата, докато изстинат курабийките.
Може да гарнирате овесените курабийки с мед, ябълка и тиква с конфитюр.