Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване.
Добавя се нарязано на парчета меко масло и отново се разбива с миксера, докато се разтопи в яйчената смес.
Прибавя се пресято брашно с бакпулвера и се разбърква с лъжица да се смесят продуктите.
Ябълките се обелват, нарязват се на малки кубчета и прибавяме в тестото, като се разбърква отново.
В тавата от печката върху хартия за печене сипваме по 1 супена лъжица от тестото, избутва се с пръста и оформяме като топки - леко сплескани.
Фурната предварително е загрята на 180 градуса, печем за 20 -25 минути до златисто. Изваждат се и поръсваме с пудра захар, смесена с канела.
Страхотни курабийки, ухаят на масло и канела, опитайте! Да ви е сладко! Излизат 19-20 броя.
Коментари