Десерт Мухляк

АнонименАнонимен
Новак
1
20/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към леко разбитите жълтъци добавете брашното, бакплувера и омекналото на стайна температура масло. Замесете гладко тесто, което разделете на три равни части.

В едната част сложете какаото и омесете до пълното му поемане и получаване на кафява смес. Едната светла част и тази с какаото завийте в прозрачно фолио и поставете за 30 мин. във фризера.

Третата светла част разточете на кора и я поставете в покрита с хартия тава. Аз използвах правоъгълна йенска тава с размери 30x20см. Поставете и нея в хладилника.

Белтъците разбийте на гъст сняг заедно със захарта. Сладкото, което използвате, е препоръчително да бъде от кисел плод (сини сливи например), но аз сложих от боровинки.

Изкарайте тавата от хладилника и нанесете върху нея мармалада на равен слой. Отгоре настържете с помощта на ренде кафявото тесто. Изсипете върху какаовите трохи белтъчната смес, а над тях настържете третата част от бяло тесто.

Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 40 мин.

Ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио по средата на печенето, за да не загори горната част на сладкиша.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар