Начин на приготвяне
Разбъркайте в купа соевото мляко, олиото, кленовия сироп или ябълковия сок, захарта, оцета и ванилията.
Отделно смесете и пресейте заедно брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.
Към влажните съставки при непрекъснато бъркане добавете сухите и разбийте добре с помощта на миксер.
Объркайте сместа със стафиди или орехите и разпределете в капсулките в тавичката за мъфини до 2/3 от обема на всяка. Може да използвате и стандартни форми за мъфини с хартиени кошнички.
Сложете веган десертът да се пече в предварително загряна на 170 градуса фурна за 25-30 минути или докато клечката излезе суха.
Оставете десертчетата да се охладят напълно върху решетка.
Коментари