Начин на приготвяне
Лукът, морковите и месото се нарязват и запържват в дълбок тиган с олиото.
След това към тях се прибавя маслото.
Добавят се нарязаните чушки, а след това и домата нарязан на кубчета. Всичко се запържва за 5-6 минути, докато остане само на мазнина.
Прибавя се брашното, пушения и червен пипер и доматеното пюре. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Накрая се прибавя отцеденият нахут и около 700 мл телешки бульон или вода.
Оставя се на тих огън за 10 минути.
Ястието се прехвърля в гювеч или йенска тенджера с капак и се пече на 180 градуса за около 1 час, до готовност на месото.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!