Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Нахут с телешко на фурна

Нахут с телешко на фурна

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Нахут с телешко на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
17/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Защото сте ни приятели, даваме ви любимата си рецепта с телешко - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г (консерва)
  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и месото се нарязват и запържват в дълбок тиган с олиото.

След това към тях се прибавя маслото.

Добавят се нарязаните чушки, а след това и домата нарязан на кубчета. Всичко се запържва за 5-6 минути, докато остане само на мазнина.

Прибавя се брашното, пушения и червен пипер и доматеното пюре. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Накрая се прибавя отцеденият нахут и около 700 мл телешки бульон или вода.

Оставя се на тих огън за 10 минути.

Ястието се прехвърля в гювеч или йенска тенджера с капак и се пече на 180 градуса за около 1 час, до готовност на месото.

Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: