Телешко сукалче на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешко сукалче на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.3 кг месо от сукалче
  • масло - 1 бучка
  • праз - 2 стръка
  • за маринатата
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от сукалче се нарязва на парчета и се отърква с марината от изброените продукти. Престоява така 1-2 часа и се слага в намаслена тавичка заедно с накълцания праз. Долива се малко вода и съдът се запечатва с алуминиево фолио.

Пече се около половин час в предварително загрята фурна на силна температура.

После градусите се намалят и фолиото се отстранява, за да се допече месото. В случай че водата се е изпарила, може да се долее още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: