Коприва с телешко на фурна

МладенМладен
Новак
52312
Коприва с телешко на фурна
Снимка: Младен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Коприва с телешко - рецепта за пролетта"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • коприва - 300 г прясна
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 70 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на парчета за готвене. В подсолена вода се сварява за около 40 мин.

През това време копривата се почиства и измива добре, след което се нарязва на средна големина.

Оризът се измива със студена вода и се накисва за 20 мин.

Морковът, лукът и целината се нарязват на ситно.

Намазваме гювеч или тава с капак с олиото и след това смесваме добре копривата, ориза, моркова, целината и подправките.

Вече полуготовото месо подреждаме в получената смес.

Заливаме ястието с 3 ч.ч. бульон от месото, захлупваме гювеча или тавата и печем на 200 °C за около 50 мин.

Гарнирана с кисело мляко копривата с телешко на фурна е строхотна!

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: