Зелен фасул с пушено месо

19/10/2019
"Откакто започнах да добавям пушено месце към зеления фасул, дори и мъжете вкъщи искат допълнително "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пушен бекон - 150 г
  • зелен фасул - 250 г ( пресен)
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • кетчуп - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и нарежете на парчета зеления фасул.

В тенджера сложете 3 с.л олио. Добавете бекона и го запържете до златисто.

Сложете всички зеленчуци, предварително нарязани на дребно, и зеления фасул. Запържете за 5 минути.

Добавете червения пипер, а след малко, кетчупа и царевичното нишесте. Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Варете на тих огън до готовност.

Сервирайте, докато е топло, с лъжица кисело мляко, поръсен с копър и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар