Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете зеления фасул.
Запържете лука в загрятото олио в голяма тенджера, докато изсъхне, добавете морковите, веднага щом промени цвета си, добавете и чесъна.
Когато замирише добре, добавете картофите, разбъркайте, добавете зеления фасул, кубчетата бульон, подправките и като разбърквате от време на време, оставете да къкри за 10-15 минути, като добавите малко вода.
След това налейте две чаши гореща вода, покрийте и гответе на умерен огън за около 20 минути манджата със зелен фасул, като внимавате да не се развари.
Добавете нарязания домат 10 минути преди края и магданоза в самия край на готвенето.
Сервирайте задушения зелен фасул без месо, гарниран с малко кисело мляко или заквасена сметана.